Dell EMC tar markedsandeler i servermarkedet

13. generasjon Dell PowerEdge byr på mer

Når vi i Dell kommer med ny teknologi ønsker vi først og fremst å redusere kostnadene, forenkle datarommet og gi kundene enda flere muligheter. Det er et mål at kundens investering i teknologi skal ha lang levetid og gi enklere administrasjon.

Forrige generasjon servere, 12. generasjon, var et bevis på at Dell leverer kvalitet til en god pris. Kundene svarte på dette med veldig god respons i markedet. De nyeste tallene fra IDC viser at Dell nå har klatret opp som den nest største serverleverandøren i Norge. 12. generasjon tok oss flere skritt fremover, og i dag flytter vi grensene igjen. Du kan si at jeg er subjektiv, men jeg mener vi ligger langt foran konkurrentene med 13. generasjon PowerEdge-servere.

13G-porteføljen

Det vi helt konkret lanserer i dag er fem ulike formfaktorer av blade-, rack- og tårnservere:

PowerEdge R730xd, R730, og R630 for rack, M630 blade server og T630 tower server. De bruker de nyeste Intel Xeon E5-2600v3-prosessorene. Kombinert med våre løsninger for administrasjon, programvare og tjenester kan de effektivisere de mest krevende programmer og miljøer.

De av dere som er mest interessert i bits og bytes kan lese alle de saftige tekniske spesifikasjonene via lenkene over, men jeg tar med et par tekniske kvaliteter:

  • Dell PowerEdge R630 har en kostnadseffektiv 1,8-tommers SATA flashdisk. Den kan levere 2,4 ganger mer IOPS på like mye plass som 2,5-tommers SSD-er. Dette holder til å levere de fleste av virksomhetens applikasjoner mye raskere til brukerne
  • PowerEdge R730xd har 100 TB lagring av Microsoft Exchange, 33 prosent flere brukere enn forrige generasjon.

Våre 13. generasjons PowerEdge-servere favner ulike behov og er anvendelige for ulike typer kunder i alle segmenter. Noen av områdene er high performance computing-applikasjoner i forskning og finans eller kommersielle løsninger innen store data. Vår siste generasjon 12Gb Raid-kontrollere gir pass-through funksjonalitet som er påkrevd for VMware vSAN og Microsoft Storage Spaces.

Med 15 prosent bedre minne-båndbredde gir vi muligheter for enda flere OLTP- og OLAP-databasetransaksjoner. Mer minnekapasitet, bedre minne-båndbredde, bedre og raskere lokal lagring er essensielt for å støtte teknologiske trender, enten med produktet alene, eller sammen med teknologipartnere. Vårt mål er at kunden skal få den beste løsningen, uansett.

Administrasjonsnytt

Administrasjonsverktøyene for den nye PowerEdge-porteføljen gir enda flere muligheter. OpenManage kan sørge for opptil ti ganger kortere implementeringstid, og nye og bedre muligheter for automatisering med zero-touch-teknologi, som kan redusere konfigurasjonstiden enormt.

I tillegg får OpenManage iDRAC QuickSync, som bruker Near Field Communication (NFC) for å mulig-gjøre admin fra mobilen. Informasjon om serverstatus kommer opp på telefonen med OpenManage Mobile-appen ved at du holder den opp mot serveren. Administratoren kan også overvåke og administrere miljøet med denne appen fra mobilen.

It-ledere må gjøre mange prioriteringer for å gjøre det som kreves innenfor budsjettrammene. Det krever at man følger med i utviklingen, og tar tak i de trendene som kan gjøre noe godt for virksomheten. Med denne lanseringen har vi i Dell enda større muligheter til å forenkle datarommet og it-administrasjon. Sammen med oss eller våre partnere kan kundene løse nye utfordringer, utnytte budsjettene på beste måte, og ikke minst få programvare som forenkler hverdagen til administratorene.

Serverne som lanseres nå er allerede klare for det norske markedet.

Du finner mer informasjon i engelsk pressemelding her.

Noen betraktninger en av mine utenlandske kolleger her.

Hvis du vil vite mer kan du gjerne kontakt med meg på per_fjelly@dell.com.

 

Se denne videoen om partnerskapet med Intel og hvordan vi sammen har laget teknologi som gir kundene mer kraft for pengene: 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *