Derfor bør du velge en appliance når applikasjoner og arbeidsflater skal virtualiseres

Vi lever i en tid der det stadig kreves mer verdi innenfor et mer begrenset handlingsrom. Derfor kan man argumentere for at det nå er et et godt tidspunkt for å se på virtualisering av desktop og applikasjoner basert på en «appliance-basert» plattform.

I en fersk artikkel fra Forbes der Gartner lister opp de 10 viktigste teknologitrendene for 2015 er tilnærminger som Cloud Client Computing, Computing Everywhere, Software-definied Application and Infrastructure og WEB Scale IT på listen for de store teknologitrendene.

De hotteste trendene forklart

  • Cloud Client Computing handler om virtualisering der applikasjoner og arbeidsflater leveres fra en offentlig, privat eller hybrid skyløsning til brukerens nettleser. Dette gir stor verdi i form av økt fleksibilitet, mobilitet, skalerbarhet, sikkerhet og energieffektivitet. Arbeidsflater og applikasjoner kan leveres til ansatte uavhengig av hvor de jobber fra, og de ansatte kan benytte hvilken som helst enhet, samtidig som sikkerheten er enestående ettersom desktop, applikasjoner og data forblir i datarommet
  • Computing Everywhere handler om å møte behovene til den mobile brukeren i ulike sammenhenger og miljøer. I motsetning til å fokusere på enheter alene vil Cloud Client Computing kunne levere desktop og applikasjoner til alle typer enheter
  • Programvaredefinering handler om å erstatte spesialtilpasset maskinvare på datarommet, og det mest aktuelle nå for mange er for lagringen og nettverksteknologien. I stedet tilbys lagring og nettverk som et virtualisert programvarelag på maskinvaren hvor databehandlingen foregår. På den måten kan man lage «en komplett» infrastruktur i en enhet («appliance») som gir enklere operasjonell drift og vedlikehold, sammenlignet med tradisjonell infrastruktur med nettverks-, lagrings- og server komponenter. For eksempel vil en «appliance-basert» infrastruktur skalere veldig enkelt siden alle nødvendige infrastrukturkomponenter er i en og samme enhet
  • Web Scale IT handler om å gjøre tilgjengelig den standardiserte it-arkitekturen benyttet av de store sky-leverandørene til enhver virksomhet. For at de store sky-leverandørene som Google, Microsoft, Amazon, Netflix og Facebook skal ha mulighet for å håndtere de enorme datasentrene må alle enheter på datarommene være helt like. Derfor benytter de seg av Web-Scale IT som utnytter Software-definied Application and Infrastructure for å lage bokser (appliancer) som inneholder all infrastrukturen – databehandlingen, lagringen og nettverket.

Nye smarte løsninger

Dell har lansert flere appliancer for virtualisering av desktop- og applikasjoner for alt fra standardbrukere til de mest avanserte brukerne av arbeidsstasjoner – for virksomheter av alle størrelser. Eksempler er Dell XC Web-Scale Converged Appliance for VDI, Dell Appliance for Wyse – vWorkspace, Dell Appliance for Wyse – Citrix og Dell Precision Applianse for Wyse.

Et veldig spennende nytt alternativ er Dell Engineered Solution for EVO:RAIL, VMware Horizon 6 som er en hyper-converged appliance. Løsningen kombinerer databehandling, lagring, nettverk og VMware Horizon View 6.0 i en og samme enhet. Dermed kan man levere skrivebord og applikasjoner som en tjeneste til brukerne på «lik linje» med boksene de store sky-leverandørene benytter.

Det betyr at en virksomhet kan få en komplett infrastruktur for desktop- og applikasjonsvirtualisering basert på VMware-teknologi i en appliance. I denne pressemeldingen kan du lese mer om Dell Engineered Solution for EVO:RAIL, VMware Horizon 6.

Vil du vite mer om alt vi kan tilby til de som vil virtualisere og levere arbeidsverktøy som en tjeneste? Kontakt meg på Erik_Tessem@Dell.com.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *