Får mer ut av det virtualiserte miljøet

HEMIT (Helse Midt-Norge IT) har ansvar for leveranser av it-tjenester til sykehus og spesialisthelsetjenesten i de tre midt-norske fylkene. 15 000 personer jobber på mange lokasjoner. Det fordrer it-miljø og en infrastruktur som håndterer de mest ekstreme kravene på den sikreste, mest kostnadseffektive og administratorvennlige måten.

Dette utgangspunktet gjør det vanskelig å komme utenom virtualisering. Regionen har to store VMware-miljø. Ett for VDI og ett for terminalservermiljøet som kjører på 32 relativt nye Dell PowerEdge bladservere. Les gjerne om sykehusets mange gode erfaringer med virtualisering og deres utnyttelsesgrad på opptil 85 prosent her. Siden den artikkelen ble publisert har HEMIT lyktes med å øke utnyttelsesgraden til over 90 prosent, ifølge fagansvarlig for virtualisering, Geir Waterloo.

Bedre oversikt og enklere administrasjon

Waterloo er full av lovord om sitt faglige hjertebarn og mener at virtualisering gir bedre informasjon, skjerpet sikkerhet og kostnadsbesparelser til strøm og ressurser – færre maskiner må kjøpes og mindre tid går med til administrasjon og drift. De enorme gevinstene HEMIT har oppnådd er i verdensklasse. For å ta ut, og ikke minst synliggjøre, flere gevinster og muligheter har de nå investert i Dell Foglight for VMware vSphere. Med dette skal de overvåke alle virtualiserte maskiner og drive med enda bedre kapasitetsplanlegging. De kan nå se på status helt ned på klynge- og maskinnivå og få virtuelle helsesjekker i sanntid med statistikk, trender, rapporter og feilvarsling. HEMIT har kjøpt en avansert løsning som dekker hele det virtuelle servermiljøet på beste måte.

– Foglight hadde all den funksjonaliteten vi ønsket. Løsningen er rask og gir svært god oversikt. Med den kan vi bekrefte at maskinene yter det de skal og ikke minst beregne diskutnyttelsen fremover. Summen gir oss langt bedre kontroll og oversikt, uttaler Waterloo.

Innføringen tok noen få minutter. Finjusteringer skal gjøres sammen med en Dell-tekniker.

– Foglight er enkel å bruke. Jeg tror vi kommer til å få mer stabil drift og dermed større besparelser enn hva vi allerede har oppnådd. Vi har nådd grensen for hvor mye som vi kan virtualisere og trenger dermed de beste verktøyene for å sikre den beste håndteringen, sier han.

Hemit - Fogligth

Geir Waterloo (t.v) og Torfinn Sund i HEMIT får bedre kontroll og oversikt over det virtualiserte miljøet med Foglight

Reduserer virtualiseringskostnader

Dells programvareløsninger brer om seg for tiden. Stadig flere får øynene opp for hvordan de avanserte verktøyene gir kraften til å gjøre mer. Foglight for Virtualization reduserer kostnader, gir raskere utrullinger og datamiljø som enklere håndteres. Man strømlinjeformer både virtualiserte og skybaserte modeller med verktøy som visualiserer, analyserer og optimaliserer ytelsen på tvers av mange slags virtualiserte infrastrukturer.

Vil du vite mer? Send en e-post til espen_skjold@dell.com. Vi skal også være tilstede på VMwares vForum 4.juni. Stikk gjerne innom standen og be om mer informasjon om markedets beste verktøy for virtualiserte miljøer.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *