Egmont Hjemmet Mortensen valgte Dell Compellent Flash-lagring

Flash i Hjemmet

Som Dell-partner har vi i Move levert mange installasjoner der Dells ende-til-ende-teknologi er sentrale komponenter. En av løsningene vi har størst tro på er lagring fra Dell Compellent. I fjor høst valgte Egmont Hjemmet Mortensen, Norges største utgiver av ukeblader og magasiner, oss til å innføre en Compellent lagringsløsning. Vi var faktisk den forhandleren i sin tid som bragte teknologien til det norske markedet.

Jubelen sto naturligvis i taket da de i høst valgte vår tilnærming til deres fremtidige lagringsbehov. I en omfattende anbudsprosess spilte vi inn Dell Compellent som vår løsning. Compellent vil gi dem nok plass i overskuelig fremtid, bedre ytelse og god skalerbarhet. I tillegg vil de oppleve administrasjonsgevinster og langt flere muligheter med flash-teknologi. De kan nå faktisk kjøre hele sin arbeidsprosess i flash, noe som gir god ytelse for de ansatte. Det hører med til historien at Move har samarbeidet tett med Egmont Hjemmet Mortensen i flere år allerede, og vi leverte også forrige generasjons lagringsløsning til dem. Det er en stor tillitserklæring å bli valgt igjen.

Mest for pengene

Løsningen ble levert før jul, og alt var ferdig konvertert i midten av januar. Prosessen ble levert på tid og budsjett, kort sagt: Som kunden forventer og slik vi liker det. Det har vært enormt givende å lede et prosjekt der leverandør er så kyndig og frempå, og kunde så teknisk kyndig og flinke. Som kommentarer til valg av teknologi og leverandør har Espen Christiansen, IT-sjef i Egmont HM delt følgende med oss:

«Vi så etter den mest fremtidsrettede løsningen for budsjettmidlene. Move ble foretrukket fordi de kjente vår infrastruktur godt og fordi Compellent best møtte våre behov nå og fremover. Flash-lagring er noe alle tilbyr, men måten Compellent håndterer tiering på er veldig god».

Med 55TB databehov nå, og et ukjent behov i fremtiden, er skalering avgjørende. Særlig siden dette stort er sett er bildefiler som tar mye plass og som er komplisert å håndtere.

«Fremover behøver vi ikke å bry oss om de ulike nivåene og kan lagre alt ett sted. Ved at Compellent håndterer alt det logiske får vi en stor tidsbesparelse ved at vi slipper sortering av data og flytting av store datamengder til billigere disker».

Som leverandør og partner gleder det meg at Christiansen beskriver innføringen av den nye løsningen som smertefri: Brukerne merket ikke overgangen, mens it-avdelingen er fornøyd med endelig å ha fått en løsning som gir mer plass og lavere skuldre.

«Kostnadsbesparelsen ligger i at vi kom oss vekk fra en plattform som var veldig dyr å vedlikeholde og som hadde tekniske begrensninger. Compellent var ikke aller billigst, men helhetsløsningen gir oss mest for pengene i tiden som kommer».

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *