Fremtidens arbeidsflater er enklere og tryggere

Av Erik Tessem, Dell og Trygve Daae, Buypass

I fagpressen leser vi daglig om problemer med dårlig sikkerhet, datainnbrudd og nye trusler. Samtidig kan vi lese om utfordringene knyttet til passord, og brukere som tar farligere snarveier jo strengere sikkerhetsreglene blir. Krever du innviklede passord som må byttes hver 60. dag vil mange brukere skrive sine gyldige passord på en lapp som de legger under tastaturet.

Slike snarveier er åpenbart trusler for sikkerheten, og en fransk TV-stasjon ble nylig et skrekkeksempel på hvor galt det kan gå. Passordene til kanalens servere og sosiale medier var skrevet ned på lapper som var synlige på en sending – noe som fikk forutsigbare, katastrofale konsekvenser. Norske virksomheter er heller ikke fritatt, og vi har sett eksempler på børsnoterte, norske selskaper hvor selv styrerommet har blitt infiltrert av inntrengere grunnet passordbrudd.

Strengere passordregler kan faktisk virke mot sin hensikt, og er ingen god løsning hvis du tar virksomhetens sikkerhet på alvor. Den gode nyheten er at kompliserte passord ikke er nødvendige. Mellom 1. og 4. juni reiser Dell, Buypass, VMware og RES Software landet rundt for å demonstrere et bedre alternativ.

Rask, enkel og trygg innlogging – hvor som helst

Tofaktor-autentisering basert på sertifikater gir mulighet til trygg, rask og enkel pålogging. Ved å plassere sertifikatene i en chip på adgangskortet får du en høykryptoløsning som gjør det vesentlig vanskeligere å hacke seg inn på kontoen din, og som du bærer med deg gjennom arbeidsdagen.

Kort sagt stikker du bare kortet inn i enheten du skal logge inn på, og taster en selvvalgt, firesifret PIN-kode. Når denne enheten nå kan være en nullklient med virtuelle skrivebord, betyr det at du kan flytte arbeidsplassen dit det trengs på et øyeblikks varsel. Særlig innen helsevesenet har vi gode erfaringer med denne typen sikring, og på seminarene vil du også kunne høre mer om dette.

Løsningene vi skal demonstrere er laget for å oppfylle offentlige krav til sikker tofaktors autentisering for å få tilgang til sensitive data, men enkelhet og brukervennlighet er viktige stikkord som gjør dette svært relevant for alle virksomheter hvor datasikkerheten prioriteres.

Vi starter i Tromsø 1. juni, fortsetter til Trondheim dagen etter, før Bergen og Oslo står for tur den 3. og 4. juni. Det er ingen deltakeravgift, og det er fortsatt ledige plasser.

Meld deg på her, og få en førstehånds titt på fremtidens arbeidsflater.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *