IT-helse i hver kabel

Sykehuspartners nettsider kan vi lese om åpningen av deres nye datasenter (DS3) der vi har bidratt med både muskel- og hjernekraft.

– En viktig milepæl og starten på det meget viktige arbeidet fremover med moderniseringen av infrastruktur i Helse Sør-Øst, sa Steinar Marthinsen, viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst.

Olav Berg programleder i Sykehuspartner uttalte at:

– Etablering i felles datasenter innebærer flytting og modernisering av gamle tjenester over til en meget driftssikker og pålitelig løsning. Dette gir oss en mulighet for å standardisere løsninger, samt å samle tjenestene under ett tak. Åpningen av DS3 i dag er et stort og helt avgjørende første skritt på veien videre, og et vesentlig bidrag til økt driftsstabilitet og pasientsikkerhet. Ved å bevege oss fra lokale datarom på sykehusene til et sentralt datasenter, oppnår vi stordriftsfordeler og økt kapasitet.

Datasenteret skal i første omgang levere til Sykehuset Østfold og Oslo Universitetssykehus, deretter gradvis de andre institusjonene.

Dells bidrag til Sykehuspartners nye datasenter
Vi og våre partnere har hjulpet Sykehuspartner med å etablere datasenteret. Det er bygget opp helt fra bunnen, og står i et 300 kvadratmeters rom hos Basefarm. Tanken er at datarommet skal fungere som en redundant enhet som speiles mot eksisterende it-miljø. Hensikten er å sikre at man møter forventet kapasitetsøkning, får en ryddig og enklere infrastruktur, og ikke minst at man er sikret at it-systemene alltid er tilgjengelig – om det ene senteret går ned, tar det andre over – noe som er viktig med tanke på at disse systemene støtter løsninger som er med på å redde liv. Det nye senteret skal kunne møte behovene de neste ti til femten årene.

I forkant har vi jobbet i flere måneder med å bygge løsningene. Både fysisk oppsett, kabling og de mest avanserte rackene, men også innmaten i form av servere, lagring og kommunikasjonsutstyr sammen med Lanse og NTC.

Vi i Dell har designet, koordinert, montert og dokumentert. I første fase har vi levert 44 rack/dataskap med PDU– strømfordelere, 60 fiber patchepanel, 2.000 meter fiberkabling og 20 ethernet patchepanel, og kapslet inn varme og kalde soner. Det vi har bygget er et moderne og effektivt datarom. Dette fikk vi til ved hjelp av god teknologi og våre dyktige konsulenter som vet å få det beste ut av komplekse løsninger, ende til ende.

Åpningen 6. mars var en stor dag. Vi gratulerer Sykehuspartner og takker for tilliten.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *