Kraftig modulær server for HPC-bruk

I dag drar vi sløret av PowerEdge C6320, det nyeste tilskuddet til vår portefølje av 13. generasjons PowerEdge-servere. Den byr på inntil dobbelt så høy ytelse som forrige generasjon, inntil 72 TB fleksibel lokal lagring og regnekraft på inntil 999 GFLOPS på hver server.

Den kompakte 2U-maskinen vil dermed passe godt for virksomheter som behøver kostnadseffektiv HPC-kapabilitet (High Performance Computing). PowerEdge C6320 kombinerer dessuten datakraft og lagring med automatisert styring, som er essensielt for å drive hyperkonvergerte og programvaredefinerte løsninger med optimal effektivitet.

Kraftig alene, suveren med en makker

Under panseret på PowerEdge C6320 er det fire uavhengige servernoder, drevet av nyeste generasjon Intel Xeon E5-2600 v3-prosessorer med inntil 18 kjerner per sokkel. Det betyr at hvert chassis kommer med inntil 144 prosessorkjerner i alt. På RAM-fronten kan hver server utstyres med inntil 512 GB DDR4-minne.

I tillegg kommer PowerEdge C6320 med integrert iDRAC8 med Lifecycle Controller, som tillater automatisering av en rekke rutinemessige styringsoppgaver. iDRAC 8 kan også hjelpe til med å redusere tidsbruk og arbeidsmengde både ved driftssetting, overvåkning og oppdatering av servere gjennom hele deres levetid.

For de aller mest krevende arbeidsoppgavene innen stordata og HPC kan nye PowerEdge C6320 dessuten pares med den akselerator-optimaliserte PowerEdge C4130 for enda mer kraft. Med fire GPU-er i hver server kan PowerEdge C4130 yte mer enn 7,2 TFLOPS per 1U-rackkabinett.

Ryggraden i ny superdatamaskin

Den nye PowerEdge C6320 er designet som en modulær, skalerbar plattform for hyperkonvergerte løsninger som Dell Engineered Solutions for Vmware, EVO: RAIL og Dell XC Series Web-scale Converged Appliances.

Serveren har allerede vist hva den er god for ved San Diego Supercomputer Center (SDSC) ved Universitetet i California, San Diego. Der danner 27 racks med PowerEdge C6320-noder ryggraden for den nye superdatamaskinen Comet, som med 46 656 prosessorkjerner fordelt på 1944 noder gir en femdobling av datakraften sammenliknet med SDSCs forrige HPC-system.

Senteret i California valgte PowerEdge C6320 blant annet på grunn av enkelhet i driftssetting.

Vil du vite mer? Ta kontakt med meg på Arild_Hansen@DELL.com

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *