Markedets første konvergerte løsning for VDI

Konvergerte løsninger for datarommet har en god stund vært tilgjengelig i markedet i Norge og er veldig etterspurt for å forenkle den daglige drift og vedlikehold av den virtuelle serverplattformen. Samtidig med at markedet har adoptert konvergerte løsninger for datarommet har etterspørselen for konvergerte løsninger for klientvirtualisering (RDSH eller RDVH/VDI) på datarommet vært voksende.

På dette området har Dell gjort mye forskning, og vært og er pionerer. Vi har hatt konvergerte løsninger for klientvirtualisering på datarommet i flere år allerede. Disse konvergerte plattformene for klientvirtualisering har omfattet teknologi fra Citrix, VMware,

Microsoft og Dell Software (vWorkspace), og har følgende navngivning:

  • Dell Wyse Datacenter for Citrix XenDesktop
  • Dell Wyse Datacenter for VMware Horizon View
  • Dell Wyse Datacenter for Microsoft VDI and vWorkspace

Disse konvergerte løsningene for klientvirtualisering har ikke kommet de mindre markeder, som Norge, til gode, men så langt vært forbeholdt større markeder. Nå har Dell endret på dette ved å lansere en konvergert løsningene for klientvirtualisering i hele 48 land. Først ute er Dell Wyse Datacenter Solution for Microsoft VDI and vWorkspace.

Hva er Dell Wyse Datacenter for Microsoft VDI and vWorkspace?

Dell Wyse Datacenter (DWD) for Microsoft VDI og vWorkspace er designet og utviklet for å komme i gang med desktopvirtualisering raskt og uten risiko, samtidig som brukeropplevelsen maksimeres, og det helt uavhengig av type klient, tidspunkt og sted.

DWD for Microsoft VDI and vWorkspace vil gi din virksomhet lavere kostnader ved implementering av en konvergert løsning, fordi investeringer som allerede er gjort rundt Microsoft, som lisensiering og kompetanse, kan gjenbrukes og komme til svært god nytte i neste fase rundt drift og vedlikehold.

DWD for Microsoft VDI og vWorkspace vil tilby samme brukeropplevelse og den funksjonaliteten brukerne er kjent med fra en klient-server-arkitektur (tradisjonet PC-/laptop-miljø), samtidig som IT-avdelingen har en løsning som skalerer fra 10 – 35 000 brukere.

Hvordan leveres løsningen til brukerne?
For IT avdelingen vil det endre leveransemodellen fra standard PC-leveranser og over til tjenesteleveranse, Desktop as a Service (DaaS). Videre gir DWD for Microsoft VDI and vWorkspace IT avdelingen friheten til å tilpasse desktopleveransen (DaaS) tilpasset den enkelte brukers behov, det vil si et virtuelt skrivebord basert på RDSH (tidligere terminalserver) eller RDVH (VDI).

En brukers behov defineres ut fra brukerens rolle, som kan være oppgave-, kunnskaps-, kraft- eller mobilt orienterte brukere. Innenfor hver rolle vil applikasjonssettet, periferiutstyr og informasjonen eller dataen som behandles i høy grad påvirke hvilken leveransemodell som er mest hensiktsmessig for brukeren. Det er derfor veldig viktig å «kjenne» sine brukere slik at riktig modell for desktopleveranse velges. Valget av modell vil definitivt påvirke de totale eierkostnadene ved tjenesteleveransen av skrivebordet. Til denne analysen med å «lære å kjenne sine brukere» tilbyr Dell et gratis verktøy, Dell Workspace Assessment, som vil kartlegge bruk over et valgt tidsrom. Ut av kartleggingen vil verktøyet foreslå riktig leveransemodell for det virtuelle skrivebordet basert på bruksmønsteret hos brukeren, som vil si applikasjoner, periferiutstyr og informasjonen og dataene som brukeren forholder seg til.

Rapportene fra Dell Workspace Assessment gir råd rundt hvilke brukere som er best egnet til å få levert den virtuelle arbeidsflaten RDSH (terminalserver) og hvilke brukere som er best egnet til å få levert den virtuelle arbeidsflaten vis RDVH (VDI).

Resultatene fra Dell Workspace Assessment-verktøyet gjør det derfor enkelt å velge blant følgende leveransemetoder for det virtuelle skrivebordet:
VDI

Du kan lese mer om lanseringen av Dell Wyse Datacenter for Microsoft VDI and vWorkspace i den engelske pressemeldingen her

Hvis du vil høre mer om våre konvergerte løsninger for datasenteret, anbefaler jeg kollega Jan Bjeldes innlegg «Konvergert for liten og stor»

Lyst å vite mer om Dell Wyse Datacenter for Microsoft VDI and vWorkspace eller andre VDI-løsninger? Ta gjerne kontakt med meg på erik_tessem@dell.com.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *