25GbE

Nå er det 25GbE som gjelder!

Dell EMCs nye servergenerasjon kommer med en godbit til nettverksansvarlig. Fem trender driver utviklingen når vi nå slipper nye svitsjer og nettverkskort.

Virksomheter har et stadig økende behov for ytelse og datakraft. I en tid med digitalisering og automatisering er det fem store trender som preger utviklingen i nettverket:

  • Behov for raskere svitsjer og nettverkskort for å mette en stadig større sult på fart
  • Migrering til 100GbE på core/spine svitsj og 25GbE til TOR (Top of rack)
  • Behov for mer kraft til å støtte IP-basert lagring og nettverksvirtualisering
  • Større utbredelse av konvergerte- og hyperkonvergerte systemer
  • Behov for systemer som støtter flere OS, deriblant Linux som er i særlig vekst i datasentermiljø

Bak alle trendene ligger forretningsbehov som skal støttes, og fellesnevneren er raskere og bedre tjenester til lavere kostnader. Programvaredefinerte tjenester og virtualisering er driverne.

Send meg gjerne en mail på rudolph.persaud@dell.com om du ønsker en diskusjon om nettverksutviklingen.

Åpne standarder i nettverket

For å støtte behovene som kommer, slipper vi nye nettverkskort og svitsjer på 25GbE til toppen av racket. Fellesnevneren for nyhetene er mer fart, lavere kostnader og enklere administrasjon. De nye 25GbE svitsjene knyttes til hovedsvitsjen (core/spine) med en 100GbE uplink. Dell EMCs største fortrinn er at våre svitsjer er de første på Open Network (ON), det vil si at kundene kan kjøre tredjeparts operativsystemer på svitsjene og integrere med alle standardiserte plattformer. Dell EMCs kunder kan da standardisere sitt nettverk på software i stedet for hardware «blackboks».

Vi mener det er viktig at våre datasenterløsninger kjører på åpne standarder, fordi innlåsing av kundene på proprietære standarder burde være gufs fra en kald fortid. I tillegg har Dell EMCs aksess svitsjer begynt å komme som ON. Det vil si at vi kan levere ende til ende ON.

Sjekk ut vår internasjonale ressursside for nettverk her

Spår rask utbredelse av 25GbE

Våre eksperter spår at 25GbE(SFP28) vil bre om seg i rekordfart, og adopsjonsraten vil skyte i været fra slutten av dette året og starten av neste. Vi tror lokale virksomheter vil være tidlig ute, fordi norske nettverkseksperter venter på løsninger som øker ytelsen og gir bedre verdi for investeringene. Dette gjelder da særlig for datasentre som er standardisert på 10GbE i dag, og som slipper den enormt lange og kostbare migreringen til 40GbE. 25GbE vil også gi fordeler i forhold til for eksempel vmotion i en feilsituasjon hvor 10GbE nett benyttes. Dette i form av tregheter og nedetid når servere flyttes fra en hypervisor til en annen.

Analyser tilsier også at 25 og 50GbE vil være mer fremtidsrettet enn 40gig. I takt med rask og stor utbredelse ser vi også for oss at 25G vil være prisgunstige løsninger, fordi de er billigere å produsere enn 40GbE. I tillegg vil det i mange tilfeller kreve færre svitsjer for skalering og bedre I/O fordi 2 x 25GbE vil gi 50Gb/s mens 4 x 10GbE gir kun 40Gb/s.

Blant produktnyheter er S5100 som er Multirate 10/25/40/50/100GbE sammen med eksisterende Z9100 og S6100. Z9100 og S6100 er 100GbE svitsjer med muligheter for «break out» mens S5100 er native 25GbE porter med 100GbE opp linker. S5100 vil komme med OS10 som er en uberørt Debian Linux kjerne.

Lyst på en uforpliktende gjennomgang? Send meg gjerne en mail for å avtale tid: Rudolph.Persaud@Dell.com

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *