Dell EMC tar markedsandeler i servermarkedet

PowerEdge har blitt voksen, og vokser

For 20 år siden mente noen at vi tok unødvendig stor risiko da vi begynte å utvikle servere. I 1995 sto servere for fem prosent av omsetningen til Dell, og vår markedsandel var på fattige fire prosent. 20 år senere vokser PowerEdge-porteføljen dobbelt så raskt som bransjenormen, og vi leverer nest flest x86-servere i verden. Markedet har økt med 600 prosent på 20 år, og vi solgte flere servere i 2014 enn alle produsentene tilsammen i 1996.

Dell lytter

Vi mener årsaken til at vi lykkes er at vi har lyttet til kundenes behov før vi har forsket og utviklet. Det var ønsker om større tetthet som gjorde at vi begynte å bygge rackservere, behov for enklere administrasjon gjorde at vi utviklet OpenManage-porteføljen, og nå i seneste tid; lanseringen av flere komplette systemer fremfor enkeltstående servere.

I denne videoen kan høre noen anekdoter fra noen av de som utviklet våre første servere, og utfordringene de måtte overvinne.

Nye løsninger for konvergert infrastruktur

Når vi denne måneden feirer PowerEdge, gjør vi dette med å slippe tre nye moduler for PowerEdge FX-porteføljen som gir store fremskritt innen konvergerte systemer. Blant de viktigste nye funksjonene er at vi nå har lansert en lagringsmodul(DAS) til serverne i FX-en, dette betyr at FX nå er en utmerket byggekloss for programvaredefinert lagring (eks. VMware vSAN, Nutanix).

Ved å kombinere tettheten og effektiviteten i bladservere med kostnadsfordelene og enkelheten i rackoppsett, gir PowerEdge FX den beste kombinasjonen for å møte alle virksomhetens behov. Med nye moduler får kundene enda flere valg for sine applikasjons- og datamiljø, som at det blir enklere å bytte eller legge til it-byggeklosser i et 2U konvergert infrastrukturchassis. Nyhetene er:

  • PowerEdge FD332, en lagringsmodul som kommer med opptil 16 direktetilknyttede (DAS) lagringsenheter med liten formfaktor. Kundene kan dermed provisjonere opptil 48 disker i et 2U FX2 chassis i tillegg til lokal disk på hver enkelt servermodul. PowerEdge FX-servere kables direkte til en eller flere FD332, noe som gir mengder av muligheter til å kombinere lagring og datakraft på den mest fleksible måten.
  • PowerEdge FC430, en servermodul som gir anledning til å kjøre applikasjoner i mindre og eventuelt adskilte miljø for å redusere risiko for systemfeil. Serveren har Intel Xeon E5-2600 v3 prosessor, opptil 8 minne DIMMs og kommer i to versjoner: En med inntil to 1,8” SATA flashdisker som er perfekt for tradisjonelle og distribuerte miljøer, og en som kommer med en 1.8 tommers disk og en InfiniBand-port i front av server. Det gjør den perfekt for applikasjoner som må leveres raskt, som i finansnæringen og i tungregning.
  • PowerEdge FC830 er en fire prosessorsoklers servermodul som kan kjøre databasedrevne og virksomhetskritiske applikasjoner. FC830 kommer med opptil fire nestegenerasjons flerkjernes Intel Xeon prosessorer, har opptil 3 TB minne, 8 PCIe-spor, opptil 16 1,8” SATA flashdisker eller åtte 2,5” SAS/SATA-disker, dobbelportet 10 Gb SNA og støtte for Express Flash NVMe PCIe SSD-er. Denne løsningen er tilgjengelig fra juni når Intel lanserer E5-4600v3 prosessor.

PowerEdge FX kommer med integrerte og rike administrasjonsfunksjoner som gjør at man enkelt kan konfigurere, håndtere og legge til kapasitet på en måte som er fleksibel og best tilpasset unike behov. Man kan velge å administrere hver modul for seg gjennom iDRAC8 eller administrere mange FX-er gjennom CMC (Chassis Management Controller). Du kan faktisk administrere opptil 20 FX chassis fra ett og samme konsoll. CMC er det samme administrasjonsverktøyet som benyttes for våre bladløsninger (M1000e) og vår konvergerte løsning Dell PowerEdge VRTX.

Vil du vite mer om våre serverløsninger generelt eller få en gjennomgang av de nye versjonene? Send meg gjerne en mail på Arild_Hansen@DELL.com

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *