VRTX Unboxing

Dell VRTX er en alt-i-ett løsning med servere lagring og nettverk beregnet på mindre kontormiljø, eller som punktløsning for større virksomheter. VRTX kombinerer Dells markedsledende servere (Dell PowerEdge M520 og M620) med delt lagrings- og nettverksinfrastruktur.Den omfatter en rekke funksjoner som gir høy oppetid, for eksempel fjernstyring, RAID og redundant strøm & kjøling.

For maksimal fleksibilitet leveres Dell VRTX i tårnutgave eller som 5U-kabinett egnet for standard serverrack. VRTX kan leveres med ulike typer prosessorer, RAM og disker, slik at kundene kan velge nøyaktig den konfigurasjonen som passer for dem, inkludert støtte for en rekke ulike PCIe-kort som standard bladeservere ikke vil kunne bruke.  Nettverkskort, grafikk-kort, Fibre Channel- og SAS-kontrollere, for å nevne noen.

Løsningen er designet med tanke på virtualisering og støtter både VMWare ESXi og Microsoft Hyper-V.

I dette innlegget vil vi se på hvordan man pakker ut løsningen, og monterer de ulike komponentene.

Steg 1: Hva får du?

I utgangspunktet kommer kabinettet i en kasse med pall, med serverne i en egen eske oppå denne. Vår testenhet var oppgradert med frontdeksel og hjul, så leveransen utgjorde totalt fire kolli med en samlet vekt på 94 kilo.

VRTX Unboxing

Steg 2: Innhold – seks bilder sier sannsynligvis mer enn seks tusen ord…

Figur 2 –  Frontdekselet er en låsbar beskyttelse mot klåfingrede kolleger.

Figur2a

Figur 3 – Glade Hjul.

Figur3a

Figur 4- Servernodene – skal ikke pakkes ut før julaften de skal settes inni kabinettet.

Figur4a

Figur 5 – Dokumentasjon, lisenser, drivere og kabler ligger i esken sammen med kabinettet. Ikke kast dette!

Figur5a

Figur 6 – Kabinettet. Disker, strømforsyninger o.l. er ferdig montert. Legg merke til pappfliken du ser til høyre i bildet!

Figur6a

Figur 7 – Dell tenker på ryggen din. Ring en venn og bruk løftestroppene for å få ut kabinettet fra emballasjen.

Figur7a

Steg 3: Montering.

Det meste av jobben har Dell gjort for deg, men du må montere eventuelle hjul eller rackskinner,  sette inn serverne samt eventuelle PCIe-kort og feste kabelholderen hvis du ønsker å bruke den. Ingen av disse operasjonene krever ingeniørutdannelse, eller verktøy, så vi setter igang:
Etter at du har tatt av den antistatiske plasten rundt serverne, må du også fjerne de oransje dekslene som beskytter Mezzaninekortene.  RAM, CPU og disker er ferdig montert i serverne fra fabrikk, så også SD-kort dersom du har bestilt server(e) med VMware ESXi.

Figur 8 – Fjern det oransje dekslet bak på serveren før du monterer serveren i kabinettet.

Serverne monteres på samme måte som i M1000e; «leppene» øverst på serverne skal tres inn på skinnene i toppen av kabinettet. Det er ikke nødvendig å bruke makt for å få på plass serverne, så hvis du møter kraftig motstand underveis er det bedre å se etter en ekstra gang. Er skinnene riktig justert? Er serveren vannrett? Er sideveggene parallelle på server og kabinett? (Det er likegyldig hvilke rekkefølge du setter serverne inn, og det er heller ikke noe som heter riktig og galt i forhold til hvor f.eks. M620 og M520 skal monteres i kabinettet. Opp og ned på serverne er derimot veldig viktig…)

Figur 9 – Les det som står på den oransje lappen!
Her er serverne på vei inn i VRTX’en, når neste generasjons Dellservere kommer på markedet vil også de passe inn i dette kabinettet. For å oppgradere er det bare å skru av serveren som skal byttes, sette inn den nye, og trykke på strømknappen. Dersom du har aktivert FlexAddress vil den automatisk finne, og arve, innstillingene for nettverk og lagring fra serveren som sto der tidligere, slik at man minimerer tidsbruken ved et generasjonsskifte.

Figur9a

Figur 10 – Serverne skal skli helt inn uten nevneverdig motstand.
Her har vi åpnet (den låsbare) luken på siden av chassiset, slik at vi får tilgang til de interne komponentene, inkludert vifter, kabinettkontroller, lagringskontrollere og ekspansjonskort.

Figur10A1

Figur 10A –Kabinettet er åpent, plass til åtte ekspansjonskort til høyre i bildet. (Fem halvhøyde på midten, tre fullhøyde øverst)
Ved å åpne den lille luken øverst i kabinettet får du tilgang til de tre PCIe-plassene som støtter fullhøyde- og fullengde-PCIe-kort. (3x150W, eller 1x225W + 1x150W)

Figur10AA

Figur 10B –Alle blå komponenter indikerer at en bruker selv kan bytte delen, aller orange deler er dessuten hot-plug.
Kabinettet har fått sitt første PCIe-kort. Fra fabrikk kan vi blant annet levere GPGPU-kort til tunge regneoppgaver og VDI, Fibre Channel adapter for eksterne SAN, SAS-adapter for tapestasjoner, 1GbE og 10GbE nettverkskort og RAID-kontroller for eksterne diskkabinetter. PCIe-kortene kan tildeles de ulike serverne fra det grafiske brukergrensesnittet, og kan flyttes virtuelt fra server til server. Alle kortplassene er «Warm-Swap» slik at de kan monteres og demonteres mens chassiset er i drift.

Figur10B2

Figur 10C – Ingen verktøy behøves for å montere tillegskort.
Dersom du har kjøpt kabinettet med hjul kan disse med fordel monteres før serverne settes inn, kabinettet er tungt nok som det er, og du behøver ikke den ekstra vekten når det skal snus på hodet og tilbake igjen. Selve monteringen er enkel nok, så lenge du husker at det er forskjellige (godt merkede) hjulpar foran og bak. Dersom du må bruke makt for å få hjulene på plass har du gjort noe feil, litt lirking er alt som skal til før du skrur dem fast med den blå festeskruen.

Figur10C3

Figur 11 – I’ve fallen over and I can’t get up!
Når hjulene er på plass kan du – sammen med en kollega – snu den tilbake med hjulene godt plantet på bakken. Det medfølger forresten en enkel kabelholder som kan festets i kabinettet, rett under strømforsyningene.

Figur11a

Figur 12 – Med og uten kabelholder. Nytteverdien er kanskje noe begrenset, men det ser ihvertfall ryddigere ut med kablene samlet.

Figur12a
Steg 4: Igangsetting.
Når kablene er plugget inn er det fysiske elementet av jobben unnagjort, og du kan rulle ditt mobile datasenter på plass under pulten før du trykker på strømknappen. Med et lydnivå på rundt 60dB er det ikke nødvendig å låse VRTX inne på et serverrom – med mindre du er redd for at noen triller avgårde med den. Lavt strømforbruk og tilsvarende lite kjølebehov gjør at den fint kan plasseres i et vanlig kontormiljø. Snedige greier!

Figur 13 – Ditt mobile datasenter…
Nå er VRTX klar til bruk, for å komme igang med serverinstallasjonen anbefaler jeg at du scanner QR-koden du finner foran på kabinettet. Den sender deg til en samling instruksjoner for hvordan du enklest setter opp din nye løsning, etter at du er ferdig med kablingen. (Prøv det gjerne selv.)

Figur13a

Figur 14 – Scann meg nå!
Om du ønsker mer informasjon er det bare å ta kontakt med meg på andreas_baadnes (at) dell.com, eventuelt via en av våre partnere.

Figur14a

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *