Windows Server 2016 og programvaredefinerte datasentre

I høst blir Windows Server 2016 allment tilgjengelig. Plattformen blir en viktig byggestein i det vi definerer som det ideelle programvaredefinerte datasenter.

For de som ønsker å ta skrittet inn i Microsoft Windows Server 2016 er det i dag tilgjengelig en Technical Preview 5 (TP5). På tross av at det kan skje endringer i funksjoner eller sertifisert maskinvare, anbefaler vi at man allerede nå begynner å sette seg inn i forbedringene og funksjonene i TP5 slik at man er godt rustet til GA-versjonen blir tilgjengelig.

Få mer kunnskap og en demonstrasjon av Windows Server 2016 på vår konferanse 8. september

Et datasenter for brukerne

Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) er nå i en prosess med å sette opp en skybasert løsning basert på Windows Server 2016. Målet er en robust og skalerbar løsning der høy ytelse tilrettelegger for fremtidens vekst.

– Vi skal møte brukernes behov for rask tilgang til tjenester og kapasitet. Det er viktig at de får dekket sine behov så raskt som mulig, samtidig som vi får effektiv drift i form av automatiserte rutiner understøttet av Microsoft og Dell, sier Ola-Gunnar Enger Juelsrud, hos NMBU.

Da NMBU skulle velge et nytt oppsett for intern skyløsning ble det tidlig avgjort at det var Microsofts hyperkonvergerte løsning var det foretrukne alternativet som den beste og mest fremtidsrettede løsningen.

– Vi er nysgjerrige på ny teknologi og ønsker de beste forutsetninger for å kunne bygge et fremtidsrettet datasenter. Etter flere runder ble det klart at Microsoft og Dell kunne tilby flere fordeler både på lang og kort sikt, av disse kan nevnes en driftseffektiv plattform med enda bedre ytelse, sier Juelsrud.

Les flere kundehistorier der Dell EMC har hjulpet med å skape fremtidens datasenter

Fleksibilitet i høysetet

Windows Server 2016 er en modulær og skalerbar løsning som gir høy grad av fleksibilitet. Den opprinnelige ideen er at det skal være mulig å bruke på forskjellige typer maskinvare, men vi i Dell ser at det fortsatt er behov for godt testet og sertifisert maskinvare. Det tette samarbeidet mellom Dell og Microsoft gir nettopp dette. Vi har forpliktet oss til å teste, validere og sertifisere produktene og dermed sikre at ditt programvaredefinerte datasenter fungerer slik det er designet for å fungere. Ikke bare første dagen, men gjennom hele livssyklusen.

Microsofts programvaredefinerte datasenter er basert på følgende:

SDC – Software Defined Compute (virtualisering) basert på Hyper-V
SDS – Software Defined Storage basert på Storage Spaces Direct
SDN – Software Defined Network basert på en virtuell overlay basert på VXlan

Windows Server 2016 Technical Preview 5 introduserer “Storage Spaces Direct”. Dette gjør det mulig å bygge høytilgjenglig hyperkonvergerte løsninger med lokal lagring. Samtidig åpner det opp for bruk av nye disk-enheter som for eksempel SATA og NVMe disker som tidligere ikke har vært mulig med diskhyller for felles SAS-disker.

Tekniske spesifikasjoner på Windows Server 2016Programvaredefinerte datasentre

Listen med forbedringer av 2012R2 er lang og du kan kun benytte deg av disse funksjonene om du jobber på 2016.

Dell foreslår å starte med en 4-node Windows 2016 hyperkonvergert løsning, som inkluderer følgende:

  • 4 * R630 eller 4 * R730xd servere. Disse serverne har vært testet og verifisert på Windows 2016
  • 1 eller 2 * S4048 nettverks switcher
  • Installer, konfigurer og spill av i henhold til Microsofts guide
  • Et alternative er å få hjelp fra Dell til å installere tjenestene. Da kan vi installere og konfigurere sammen med deg for å sikre en raskere læringskurve

Send meg gjerne en mail om du har noen spørsmål eller ønsker å se på muligheter for din virksomhet

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *